Lacko po prehre s Berdychom: "Najhoršie odservovaný zápas sezóny"

29.02.2012 Celý región

Dubaj 29. februára (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 2. kole dvojhry na turnaji ATP v Dubaji (dotácia 1,7 milióna dolárov). V pozícii kvalifikanta prehral s piatym nasadeným Čechom Tomášom Berdychom hladko v dvoch setoch 1:6 a 2:6. Zverenec trénera Mateja Liptáka doplatil na nepremieňanie brejkbalov, keď z dvanástich dokázal využiť iba jediný.

Berdych mal oveľa vyššiu percentuálnu úspešnosť, slovenskú jednotku brejkol päťkrát. Lacko si z Dubaja odnáša prémiu 21.500 USD, do rebríčka ATP Entry mu vďaka dvom víťazstvám v kvalifikácii a triumfu nad Ukrajincom Sergejom Bubkom ml. v 1. kole hlavnej súťaže pribudne 65 bodov.

Lackovi nevyšiel úvod stretnutia, keď dvakrát stratil podanie a favorizovaný český reprezentant si v prvom sete vybudoval rozhodujúci náskok 4:0. Na začiatku druhého dejstva rodák z Valašského Meziříčí po dvoch brejkoch opäť odskočil Lackovi na 4:0 a zápas dotiahol do úspešného konca. Berdychovým štvrťfinálovým súperom bude vo štvrtok tretí nasadený Brit Andy Murray.

Lacko po prehre s Berdychom netajil sklamanie. "Bol to môj najhoršie odservovaný zápas v tejto sezóne. Dal som do kurtu minimum prvých podaní a cez druhý servis proti takému kvalitnému hráčovi, akým je Berdych, uspieť nemôžete. Druhým faktorom, ktorý sa podpísal pod konečný výsledok, bolo nepremieňanie brejkbalov. Využil som z tucta iba jeden a to je naozaj mizivé percento. Dúfam, že som si tieto negatívne ukazovatele už vyčerpal a na ďalších turnajoch to bude s mojím podaním i využívaním brejkbalov oveľa lepšie," povedal pre TASR najlepší slovenský singlista.

Finalista turnaja v Záhrebe ešte nie je rozhodnutý, či po turnaji v Dubaji absolvuje kvalifikáciu v Indian Wells. "Minulý týždeň sa mi obnovilo malé zranenie stehna a aj v dnešnom zápase proti Berdychovi som hral pod liekmi. Ešte zvážim, či v sobotu absolvujem náročný presun do Kalifornie a budem štartovať v kvalifikácii v Indian Wells. Potom som prihlásený na turnaje v Dallase a Miami," dodal Lacko.

dvojhra - 2. kolo:

Tomáš Berdych (5-ČR) - Lukáš LACKO (SR) 6:1, 6:2
 

Vyberte región